14Mar2014

Oświadczenie w sprawie publikacji polskojęzycznej wersji „Przewodnika po programie Erasmus+”

W związku z informacjami na temat opublikowania polskojęzycznej wersji „Przewodnika po programie Erasmus+”, dostępnej w tej chwili w internecie, informujemy, że jedynym prawnie wiążącym tłumaczeniem będzie wersja przygotowana przez Komisję Europejską, która zapowiedziała jej publikację w czerwcu bieżącego roku.

Tłumaczenie zostanie zamieszczone m.in. na stronie www.erasmusplus.org.pl, gdzie znajdują się wszystkie wiadomości na temat programu Erasmus+ oraz działań informacyjnych i szkoleniowych podejmowanych w tym zakresie przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji. Do dyspozycji wszystkich zainteresowanych są pracownicy Fundacji zajmujący się programem Erasmus+, którzy na bieżąco udzielają wyjaśnień dotyczących składania wniosków.

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji, Narodowa Agencja Programu Erasmus+ pragnie wyjaśnić, iż nie miała żadnego związku z przygotowaniem nieoficjalnego tłumaczenia „Przewodnika po programie Erasmus+” i zastrzega, iż nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za przekazywane przez to tłumaczenie treści.

Osoby korzystające z nieoficjalnego tłumaczenia przy tworzeniu wniosków o dofinansowanie w ramach Programu Erasmus + czynią to wyłącznie na własne ryzyko.

Jedynym na chwilę obecną,  oficjalnie obowiązującym dokumentem jest opublikowany przez Komisję Europejską „Przewodnik po programie Erasmus+” dostępny w angielskiej wersji językowej m.in. na stronie www.erasmusplus.org.pl.

Pobierz Komunikat Narodowej Agencji

Uwaga, zmiana adresu!

Już 16 czerwca nastąpi zmiana adresu siedziby Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji, Narodowej Agencji Programu Erasmus+.

Prosimy o kierowanie korespondencji, która dotrze do Warszawy po 16 czerwca, na nowy adres:

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji
Aleje Jerozolimskie 142A

Do 16 czerwca dotychczasowy adres korespondencyjny pozostaje aktualny.

Prosimy o oszacowanie czasu potrzebnego do dostarczenia przesyłek i wysyłkę na odpowiedni adres zgodnie z powyższymi informacjami.

You have Successfully Subscribed!