14Mar2014

Oświadczenie w sprawie publikacji polskojęzycznej wersji „Przewodnika po programie Erasmus+”

W związku z informacjami na temat opublikowania polskojęzycznej wersji „Przewodnika po programie Erasmus+”, dostępnej w tej chwili w internecie, informujemy, że jedynym prawnie wiążącym tłumaczeniem będzie wersja przygotowana przez Komisję Europejską, która zapowiedziała jej publikację w czerwcu bieżącego roku.

Tłumaczenie zostanie zamieszczone m.in. na stronie www.erasmusplus.org.pl, gdzie znajdują się wszystkie wiadomości na temat programu Erasmus+ oraz działań informacyjnych i szkoleniowych podejmowanych w tym zakresie przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji. Do dyspozycji wszystkich zainteresowanych są pracownicy Fundacji zajmujący się programem Erasmus+, którzy na bieżąco udzielają wyjaśnień dotyczących składania wniosków.

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji, Narodowa Agencja Programu Erasmus+ pragnie wyjaśnić, iż nie miała żadnego związku z przygotowaniem nieoficjalnego tłumaczenia „Przewodnika po programie Erasmus+” i zastrzega, iż nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za przekazywane przez to tłumaczenie treści.

Osoby korzystające z nieoficjalnego tłumaczenia przy tworzeniu wniosków o dofinansowanie w ramach Programu Erasmus + czynią to wyłącznie na własne ryzyko.

Jedynym na chwilę obecną,  oficjalnie obowiązującym dokumentem jest opublikowany przez Komisję Europejską „Przewodnik po programie Erasmus+” dostępny w angielskiej wersji językowej m.in. na stronie www.erasmusplus.org.pl.

Pobierz Komunikat Narodowej Agencji

Uwaga, zmiana adresu!

Zmienił się adres siedziby Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji, Narodowej Agencji Programu Erasmus+.

Nowy adres w dokumentach rejestrowych KRS to:

Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji
Aleje Jerozolimskie 142A

Prosimy o kierowanie korespondencji na w.w. adres.

You have Successfully Subscribed!